06 38 00 39 79

Bel Dian 24 uur per dag bij overlijden

Uitvaartkisten

19 augustus 22
Leestijd: 3 min.
Er zijn vele uitvaartkisten waaruit u kunt kiezen. Er zijn steeds meer mogelijkheden, maar het is belangrijk u een kist uitzoekt die bij de overledene past. Als u zich op internet zou gaan oriënteren dan zal u een grote verscheidenheid aan kisten tegenkomen in uiteenlopende prijsklassen.
uitvaartkist van massief hout tot klassiek en modern. Duurzame uitvaartkist en gepersonaliseerde uitvaartkisten
Uniga

Wij werken samen met het bedrijf Uniga dat een grote collectie aan uitvaartkisten heeft. Van massief hout tot klassiek en modern.

Zavadi & Beerenberg

Ook kunt u de kist personaliseren door hem te beschilderen of van teksten te voorzien. Vooral voor kinderen is het een waardevolle bezigheid om bijvoorbeeld handafdrukken op de kist te zetten.

U kunt ook een gepersonaliseerde kist bestellen gemaakt door mensen die hierin specialist zijn.

Zavadi
Beerenberg

Greencoffins

De duurzame uitvaartkisten en manden zijn de nieuwe trend. Kisten, manden en urnen gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Een milieubewuste keuze voor wie graag voor duurzaam kiest.

Wade

Een lijkwade is een rechthoekig stuk stof om een overledene in te wikkelen.
Het is in Nederland mogelijk om begraven of gecremeerd te worden zonder kist. De overledene wordt dan op een opbaarplank gelegd en in een doek gewikkeld, lijkwade genoemd. Voor een wade mogen alleen natuurlijke materialen gebruiken worden. Ook hier zijn veel mogelijkheden en u kunt zich oriënteren op de volgende sites:

Marleen Rijvers
Wikkelgoed – Lijkwaden
Uitvaart Wade

Bent u verplicht om te kiezen voor een uitvaartkist?

Nee, dat bent u niet. Maar een overledene geheel zichtbaar, zonder enig omhulsel, begraven of cremeren mag niet. U kunt wel kiezen voor een ander omhulsel maar er zijn wel regels. Kiest u voor een ander omhulsel dan een kist dan is het belangrijk vooraf bij het crematorium of de begraafplaats te informeren of dit mogelijk is, want er zijn begraafplaatsen en crematoria die het weigeren, bijvoorbeeld vanwege hygiënische redenen, of omdat ze het te confronterend vinden voor de eigen medewerkers.

  • Het omhulsel moet op het doel van begraving en cremeren zijn afgestemd
  • Een kist of ander omhulsel mag niet zijn vervaardigd met toepassing van kunststoffen of metalen
  • Bij cremeren moet de onderzijde moet geheel vlak zijn en van hard materiaal zoals bij een opbaarplank

Andere blogberichten

Register Uitvaartverzorger

21 februari 2024
Leestijd: min.
Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Dian Labrujère is opgenomen in het Register Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en mag zich nu Register Uitvaartverzorger noemen.
Dit item verder lezen
dementie vriendelijke uitvaart. Met zorg en aandacht voor achterblijvers met dementie.

Dementie vriendelijke uitvaart

19 augustus 2022
Leestijd: 4 min.
De kans op dementie neemt sterk toe. Dat betekent dat wij steeds vaker te maken krijgen met een nabestaande met dementie. Als iemand komt te overlijden en de partner die achterblijft heeft dementie, zijn er vele vragen en onzekerheden voor de nabestaanden.
Dit item verder lezen
grafkist uitvaartkist afscheidsbloemen bloemenkransen rouwbloemen rouwstuk als eerbetoon bij begrafenis en crematie Katwijk Lisse Leiden Leiderdorp Valkenburg Noordwijk Voorschoten Wassenaar De Zilk Oegstgeest Noordwijk Sassenheim Warmond Zoeterwoude

Afscheidsbloemen

19 augustus 2022
Leestijd: 5 min.
Al 4000 jaar geleden werd er met bloemen afscheid genomen van overledenen en werden zij geëerd met bloemen
Dit item verder lezen
Neem contact opTerug naar overzicht