Begraven

Het regelen van een begrafenis

Wanneer een dierbare komt te overlijden moet er veel geregeld worden en zullen we met elkaar de wensen bespreken. U zult een keuze gaan maken tussen begraven of cremeren. Soms heeft iemand vooraf zijn of haar wensen kenbaar gemaakt en soms moet deze keuze nog gemaakt worden. Aurelia Uitvaartbegeleiding helpt u graag met het organiseren van een begrafenis in de regio Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg en Voorhout. Op deze pagina vindt u meer informatie over het regelen van een begrafenis.

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 06 38003979 of info@aureliauitvaart.nl

Begraven

In de keuze van begraafplaats bent u vrij. Soms wordt er vanuit religie gekozen, soms vanuit een gevoel of plaats van herkomst. Vaak kunt u op de website van de begraafplaats nalezen welke voorwaarden en tarieven er gelden. Wettelijk geldt een minimale grafrust van 10 jaar. Bij een particulier graf kan deze verlengd worden, bij een algemeen graf is geen verlenging mogelijk. Uiteraard kunnen wij u adviseren en van informatie voorzien, waardoor u de juiste keuze kunt maken.

Bij begraven komt u voor nog een keuze te staan, namelijk wilt u een algemeen graf of een particulier/familiegraf.

Algemeen graf

Bij een algemeen graf worden er meerdere personen begraven en is er een kleine ruimte voor de gedenkteken. Er is een minimale grafrust van 10 jaar, waarna het graf kan worden geschud, verlenging is niet mogelijk. Regels met betrekking tot het begraven zijn opgenomen in de bepalingen van de begraafplaats.

Particulier/familiegraf

Bij de keuze voor een particulier/familiegraf geldt vaak dat er 2 of 3 personen in het graf begraven kunnen worden. De rechthebbende beslist wie er in het graf begraven wordt en of er een urn bijgezet mag worden.

Een graf huurt u voor een bepaalde of een onbepaalde tijd en u bent de rechthebbende van het graf. Dit houdt in dat u verantwoordelijk bent voor de kosten, onderhoud en de eventuele verlenging van het grafrecht. Het grafrecht kan u telkens met 5, 10, 20 jaar of meer verlengen, waardoor het graf lang binnen de familie kan blijven bestaan. Bij een particulier graf beschikt u over de gehele gedenkplaats, maar soms hanteert de begraafplaats daar voorwaarde bij.

Overzicht van begraafplaatsen regio Katwijk is te vinden op begraafplaatsen gemeente Katwijk

Natuurbegraafplaatsen

Steeds vaker denkt men aan de natuur, milieu en duurzaamheid en wordt er steeds vaker gekozen voor begraven op een natuurbegraafplaats. De ontwikkeling en het behoud van de natuur speelt een belangrijke rol op een natuurbegraafplaats. Er zijn regels om de natuur te beschermen en in stand te houden. De overledene kan in een grafkist of lijkwade worden begraven, maar een urnen met as kan ook worden begraven. De materialen moeten op termijn opgaan in de natuur. Er zijn dus geen grafzerken van materialen die niet op kunnen gaan in de natuur. Begraven op een natuurbegraafplaats is een plekje dat u koopt en bestemd is om te begraven in de natuur. Op natuurbegraafplaatsen worden zowel tijdelijke als eeuwige grafrechten verkocht.

Voor meer informatie en hulp in uw keuze verwijs ik u door naar Begraven IN DE NatuuR.

Begraven IN DE natuuR

Meer informatie is te vinden op

natuurbegraven-natuurlijk.

 In een kennismakingsgesprek en of een voorbespreking kunnen we uw wensen bespreken en zijn er folders aanwezig die ik u kan overhandigen.

Kosten van een begrafenis

De kosten van een begrafenis kunnen erg uiteen lopen afhankelijk van uw wensen. Over het algemeen is begraven duurder dan cremeren doordat er bijvoorbeeld ook grafrechten betaald moeten worden. Aurelia berekent graag voor u de kosten en zorgt zo snel mogelijk voor een heldere kostenbegroting.

Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via
06 38003979 of info@aureliauitvaart.nl

Maak het uw nabestaande(n) makkelijker

en mogelijk ook goedkoper door een voorbespreking. Bedenk, bespreek en leg van te voren vast hoe uw uitvaart eruit mag zien. Na dit gesprek maken wij een transparante kostenbegroting voor u op, zodat u vooraf duidelijkheid heeft.  U kunt geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken.

    Wist u dat u:

    niet verplicht bent om uw dierbare met een rouwauto te vervoeren. Dit mag namelijk ook met eigen vervoer, bijvoorbeeld de bus of truck van het werk waar de overledene misschien wel 25 jaar voor gewerkt heeft. Maakt de uitvaart heel persoonlijk en scheelt ook nog eens in de kosten. Lees hier verder op de pagina rouwvervoer.

    Wist u dat:

    wij ook uitvaarten verzorgen buiten de regio. Wij brengen hier geen extra kosten voor in rekening. Zo hebben wij al families begeleid in Capelle aan den IJsel, Amstelveen en Diemen. Omdat wij er zijn voor iedereen.