06 38 00 39 79

Bel Dian 24 uur per dag bij overlijden

Begraven

Begraven of cremeren. Soms zijn deze wensen vooraf bekend, maar het kan ook zijn dat deze keuze nog gemaakt moet worden. Wij begeleiden u om een passende keuze te maken. Hier vindt u meer informatie over het regelen van een begrafenis.

Begrafenis

U bent vrij in de keuze van een begraafplaats. Soms wordt er vanuit religieuze overwegingen gekozen, soms vanuit een gevoel of plaats van herkomst. Over het algemeen kunt u op de website van de begraafplaats nalezen welke voorwaarden en tarieven er gelden. Er zijn meerdere soorten graven met elk hun eigen kenmerken. Er zijn algemene- en particuliere/familiegraven. Ook zijn er natuurbegraafplaatsen.

Soorten graven

Algemeen graf

In een algemeen graf worden meerdere personen begraven. Er is een kleine ruimte voor het gedenkteken en er geldt een minimale grafrust van 10 jaar waarna het graf kan worden geschud. Verlenging is niet mogelijk. Regels met betrekking tot het begraven zijn opgenomen in de bepalingen van de begraafplaats.

Particulier graf /familiegraf

In een particulier of familiegraf kunnen vaak twee of drie personen begraven worden. De rechthebbende beslist wie er in het graf begraven wordt en of er een urn bijgezet mag worden.

Een eigen graf huren

U bent rechthebbende van het graf dat u voor een bepaalde of een onbepaalde tijd huurt. Dit houdt in dat u verantwoordelijk bent voor de kosten, het onderhoud en de eventuele verlenging van het grafrecht. Het grafrecht kunt u telkens met 5, 10, 20 jaar of meer verlengen. Zo kan het graf lang binnen de familie blijven bestaan. Bij een particulier graf beschikt u over de gehele gedenkplaats, maar soms hanteert de begraafplaats daar voorwaarden bij.

Natuurbegraafplaatsen

Begraven worden op een natuurbegraafplaats betekent begraven worden in de natuur. De overledene kan in een grafkist of lijkwade worden begraven, maar een urn met as kan ook worden begraven. De materialen gaan op in de natuur. Op natuurbegraafplaatsen worden zowel tijdelijke als eeuwige grafrechten verkocht.

Kosten begrafenis

De kosten van een begrafenis kunnen erg uiteenlopen afhankelijk van waar u voor kiest. Over het algemeen is begraven duurder dan cremeren doordat er bijvoorbeeld grafrechten betaald moeten worden. Wij berekenen voor u de kosten en zorgen voor een heldere kostenbegroting.
Ik wil meer weten over uitvaartkosten
uitvaart katwijk duin lijkwagen

Wij zijn trots op onze recensies

Bekijk alle recensies
10

Familie B.

Warme, meelevende en mee denkende begeleiding. Na het plotseling overlijden van mijn oma kwamen we bij Aurelia uitvaartbegeleiding uit. Een uur na het telefoontje stond ze al op de stoep. De begeleiding hebben wij als gezin als ontzettend betrokken ervaren. Dian dacht met ons mee in de mogelijkheden. De uitvaart was voor ons helemaal perfect precies hoe wij het allen in gedachten hadden. Hierdoor kijken wij als gezin in deze donkere periode terug aan een prachtig waardig afscheid naar de wensen van onze oma.

10

Familie O.

Dian heeft een warme persoonlijkheid. Ze heeft oog voor detail en denkt mee.

10

Familie v. D.

Dankjewel Dian voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Het was een liefdevolle verzorging. Groetjes en veel liefs Fam. v. D.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9,9

9,8 Trustoo 10 Google 9,9 Klantenvertellen