Cremeren

Het regelen van een crematie

Voor de crematie bent u vrij om zelf de locatie te kiezen. Vaak kiest men een locatie uit de regio of plaats van herkomst. We zien dat mensen steeds vaker voor cremeren kiezen. Door deze keuze worden de nabestaanden niet belast met het onderhouden van het graf en het eventuele grafrecht. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor de as bestemming, afgestemd op uw persoonlijke wensen. Aurelia Uitvaartbegeleiding helpt u graag met het organiseren van een crematie in de regio Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg en Voorhout. Op deze pagina vindt u meer informatie over het regelen van een crematie.

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 06 38003979 of info@aureliauitvaart.nl

De afscheidsplechtigheid kan plaatsvinden in de aula van het crematorium maar u kunt ook kiezen om deze te laten plaatsvinden op een locatie van uw keuze, zoals een kerk of een locatie die voor u de voorkeur heeft. Het voordeel van de mogelijkheden van het crematorium is dat u de plechtigheid, de crematie en de condoleance op dezelfde locatie kunt houden. Dit zorgt vaak voor rust. Vele crematoriums beschikken ook over de mogelijkheid om op te baren.

De crematoriums bieden verschillende mogelijkheden voor het gebruik van de familiekamers, aula’s en koffiekamers. Wij kunnen u hierin adviseren en van informatie voorzien, zodat u de keuze kunt maken die bij u past. De meeste aula’s beschikken over grote beeldschermen waarop de plechtigheid en of beeldmateriaal vertoond kan worden. Tevens bestaat de mogelijkheid voor beeldopname en livestream van de afscheidsplechtigheid.

Bij veel crematoriums is het mogelijk om na de afscheidsplechtigheid als familie mee te gaan naar de invoer van de kist. Op de kist komt een vuurvast steentje met een uniek nummer, dat meegaat de oven in. Dit steentje zorgt ervoor de identificatie van de as. De as moet wettelijk een maand in het crematorium bewaard worden. U als nabestaande mag daarna beslissen wat u met de as wilt doen.

Kosten van een crematie

Over het algemeen is cremeren goedkoper dan begraven, maar dit hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. U moet bijvoorbeeld rekeninghouden met:

 • De keuze van de kist
 • De manier van rouwvervoer
 • De locatie van de afscheidsplechtigheid
 • Hapjes en drankjes na afloop
 • Etc.

Aurelia berekent graag voor u de kosten en zorgt zo snel mogelijk voor een heldere kostenbegroting.

Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via 06 38003979 of info@aureliauitvaart.nl

Maak het uw nabestaande(n) makkelijker

en mogelijk ook goedkoper door een voorbespreking. Bedenk, bespreek en leg van te voren vast hoe uw uitvaart eruit mag zien. Na dit gesprek maken wij een transparante kostenbegroting voor u op, zodat u vooraf duidelijkheid heeft.  U kunt geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken.

  Wist u dat u:

  niet verplicht bent om uw dierbare met een rouwauto te vervoeren. Dit mag namelijk ook met eigen vervoer, bijvoorbeeld de bus of truck van het werk waar de overledene misschien wel 25 jaar voor gewerkt heeft. Maakt de uitvaart heel persoonlijk en scheelt ook nog eens in de kosten. Lees hier verder op de pagina rouwvervoer.

  Wist u dat:

  wij ook uitvaarten verzorgen buiten de regio. Wij brengen hier geen extra kosten voor in rekening. Zo hebben wij al families begeleid in Capelle aan den IJsel, Amstelveen en Diemen. Omdat wij er zijn voor iedereen.