Cremeren

Cremeren

Voor de crematie bent u vrij om zelf de locatie te kiezen. Vaak kiest men een locatie uit de regio of plaats van herkomst. We zien dat mensen steeds vaker voor cremeren kiezen. Door deze keuze worden de nabestaanden niet belast met het onderhouden van het graf en het eventuele grafrecht. Verder zijn de kosten voor cremeren vaak iets lager dan voor begraven. Er zijn vele mogelijkheden voor de as bestemming, afgestemd op uw persoonlijke wensen.

De afscheidsplechtigheid kan plaatsvinden in de aula van het crematorium maar u kunt ook kiezen om deze te laten plaatsvinden op een locatie van uw keuze, zoals een kerk of een locatie die voor u de voorkeur heeft. Het voordeel van de mogelijkheden van het crematorium is dat u de plechtigheid, de crematie en de condoleance op dezelfde locatie kunt houden. Dit zorgt vaak voor rust. Vele crematoriums beschikken ook over de mogelijkheid om op te baren.

De crematoria bieden verschillende mogelijkheden voor het gebruik van de familiekamers, aula’s en koffiekamers. Wij kunnen u hierin adviseren en van informatie voorzien, zodat u de keuze kunt maken die bij u past. De meeste aula’s beschikken over grote beeldschermen waarop de plechtigheid en of beeldmateriaal vertoond kan worden. Tevens bestaat de mogelijkheid voor beeldopname en livestream van de afscheidsplechtigheid.

Bij veel crematoria is het mogelijk om na de afscheidsplechtigheid als familie mee te gaan naar de invoer van de kist. Op de kist komt een vuurvast steentje met een uniek nummer, dat meegaat de oven in. Dit steentje zorgt ervoor de identificatie van de as. De as moet wettelijk een maand in het crematorium bewaard worden. U als nabestaande mag daarna beslissen wat u met de as wilt doen.

Crematoriums in de omgeving:

Crematorium Rhijnhof Leiden Crematorium-rhijnhof-leiden

Crematorium Duin- en Bollenstreek Crematorium Duin- en Bollenstreek

Crematorium Nieuw Vennep – Haarlemmermeer Crematorium Haarlemmermeer

Crematorium Haagse Duinen Crematorium Haagse Duinen

Crematorium Zoetermeer Crematorium Meerbloemhof