Uitvaart regelen

Iemand gaat overlijden

Soms wordt een overlijden verwacht, bijvoorbeeld bij een langdurige ziekte. Het kan dan waardevol zijn om de uitvaartwensen nog bij leven te bespreken. Het is vaak een geruststellende gedachte om de uitvaartbegeleider die de familie bijstaat vooraf te ontmoeten. Dat biedt nabestaanden die de uitvaart regelen troost en rust. Tijdens een voorbespreking kom ik vrijblijvend langs en nemen we gezamenlijk uw wensen door.

Iemand is overleden

Bij een overlijden komt er in korte tijd veel op nabestaanden af. Er moeten veel keuzes gemaakt worden, terwijl uw hoofd daar waarschijnlijk helemaal niet naar staat in deze hectische en emotionele periode.

Ik ondersteun u bij elke stap, beweeg met u mee en beantwoord al uw vragen. Zo weet u zeker dat praktische zaken geregeld worden en er tegelijkertijd voldoende tijd is om te rouwen.

Begraven of cremeren

Begraven of cremeren? Het is een vraag waar veel nabestaanden hun hoofd over breken. Aurelia helpt u een keuze te maken die past bij de wensen van de overledene en van u als nabestaande. Wij informeren u over regels, voorwaarden en tarieven, inspireer met verschillende locaties en zorg dat alle zaken op de achtergrond geregeld worden.

Kisten en urnen

Waar uitvaarten vroeger volgens protocol verliepen, is er tegenwoordig veel meer ruimte voor eigenheid. Dit zien we ook terug in de keuze voor kisten en urnen. Aurelia biedt ruime keuze uit wat de markt te bieden heeft. Denk aan kisten van massief hout, milieuvriendelijke urnen of zelfs een lijkwade om uw overleden dierbare in te begraven. Alles is mogelijk. Het belangrijkste is dat het bij uw wensen past.

Uitvaartvervoer

De laatste rit van uw overleden dierbare kunt u zo ingetogen of extravagant maken als u zelf wilt. Ga voor een klassieke rouwauto in grijs of zwart of kies voor een meer in het oog springende vervoersoplossing zoals een uitvaartbus of een rouwkoets. U kunt ook eigen vervoer gebruiken. Zo kan het een mooi eerbetoon aan uw dierbare zijn om de overledene te vervoeren in de oldtimer waar hij altijd zo fanatiek aan sleutelde.

Rouwfotografie

Rouwfotografie zorgt voor een blijvende herinnering aan een emotionele dag. Foto’s scheppen ruimte om over uw overleden dierbare te blijven praten en zijn zo een waardevolle aanvulling in de rouwverwerking. Voor u, maar ze zijn ook zeer waardevol voor kinderen of kleinkinderen die nog niet alles begrijpen en later met vragen kunnen komen of familieleden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Wij brengen u graag in contact met een professionele rouwfotograaf.

Na de uitvaart

Na ongeveer twee weken na de uitvaart komen wij graag langs om het afscheid nog eens te bespreken. Indien u het wenst, verzorgen wij de dankkaartjes, het herinneringsboek van de online-condoleancepagina en informeren wij u over de mogelijkheden voor een monument, urn of andere asbestemming. Het boekje ‘Zorgen Erna’ vertelt u precies wat er nog geregeld moet worden in de periode na het afscheid, maar u kunt ook gebruik maken van de NabestaandenLoket Opzegservice. Dat is de online opzegservice voor nabestaanden waarmee u het regelen van administratieve en financiële zaken snel en efficiënt kunt laten regelen.

Maak het uw nabestaande(n) makkelijker

en mogelijk ook goedkoper door een voorbespreking. Bedenk, bespreek en leg van te voren vast hoe uw uitvaart eruit mag zien. Na dit gesprek maken wij een transparante kostenbegroting voor u op, zodat u vooraf duidelijkheid heeft.  U kunt geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken.

  Wist u dat u:

  niet verplicht bent om uw dierbare met een rouwauto te vervoeren. Dit mag namelijk ook met eigen vervoer, bijvoorbeeld de bus of truck van het werk waar de overledene misschien wel 25 jaar voor gewerkt heeft. Maakt de uitvaart heel persoonlijk en scheelt ook nog eens in de kosten. Lees hier verder op de pagina rouwvervoer.

  Wist u dat:

  wij ook uitvaarten verzorgen buiten de regio. Wij brengen hier geen extra kosten voor in rekening. Zo hebben wij al families begeleid in Capelle aan den IJsel, Amstelveen en Diemen. Omdat wij er zijn voor iedereen.

  Iemand overleden

  Bel mij nadat het overlijden van uw dierbare officieel is vastgesteld door een arts. Dat mag 24 uur per dag en 7 dagen per week.

  Meld een overlijden