06 38 00 39 79

Bel Dian 24 uur per dag bij overlijden

Rouwverwerking

19 augustus 22
Leestijd: 2 min.
Als de steunbetuigingen langzaam wegebben en het leven weer doorgaat, begint het rouwen vaak pas. Het rouwproces kent geen volgorde en geen eindpunt. U neemt het verlies mee in uw leven en het is voortaan verweven in uw bestaan. Het lijkt voor nabestaanden soms een onmogelijke opgave om door te gaan na een verlies. Aurelia laat u niet alleen en begeleidt u ook na de uitvaart met passende rouwverwerking.
Gedichten voor het afscheid

Gedichten hebben een troostende kracht die kan helpen bij de rouwverwerking. Plaats een gedicht op de rouwkaart in nagedachtenis van de overledene of draag een passend gedicht voor tijdens de afscheidsplechtigheid. Als u zelf niet in de pen wilt klimmen, zijn er diverse voorbeelden waar u gebruik van kunt maken. Bekende rouwdichters zijn bijvoorbeeld Marinus van den Berg, Kris Gelaude, Martin Gijzemijer en Floortje Agema. Wij helpen u bij graag bij het vinden van een passend gedicht.

begrafenis katwijk lavendel
Marinus van den Berg

“Elk verdriet is uniek, elk mens heeft zijn eigen verhaal.”

Manu Keirse

“Mensen in verdriet hebben het allermeest behoefte aan iemand die naar hen luistert.”

Daan Westerink

“Rouwen is heen en weer geslingerd worden tussen verdriet en het leven weer oppakken.”

Rouwcoaches

In de rouwperiode leert u uw leven opnieuw vorm te geven. Het is een periode die gepaard gaat met onzekerheid, dat is heel normaal. Het kan daarom helpen om te praten met een rouwcoach. Als u vastloopt en niet weet hoe het verder moet, brengen wij u graag met een lokale hulpverlener in contact. Daarnaast kunnen de boeken van rouwdeskundigen Marinus van den Berg, Manu Keirse en Daan Westerink u helpen bij omgaan met het verlies.

Andere blogberichten

Register Uitvaartverzorger

21 februari 2024
Leestijd: min.
Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Dian Labrujère is opgenomen in het Register Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en mag zich nu Register Uitvaartverzorger noemen.
Dit item verder lezen
dementie vriendelijke uitvaart. Met zorg en aandacht voor achterblijvers met dementie.

Dementie vriendelijke uitvaart

19 augustus 2022
Leestijd: 4 min.
De kans op dementie neemt sterk toe. Dat betekent dat wij steeds vaker te maken krijgen met een nabestaande met dementie. Als iemand komt te overlijden en de partner die achterblijft heeft dementie, zijn er vele vragen en onzekerheden voor de nabestaanden.
Dit item verder lezen
grafkist uitvaartkist afscheidsbloemen bloemenkransen rouwbloemen rouwstuk als eerbetoon bij begrafenis en crematie Katwijk Lisse Leiden Leiderdorp Valkenburg Noordwijk Voorschoten Wassenaar De Zilk Oegstgeest Noordwijk Sassenheim Warmond Zoeterwoude

Afscheidsbloemen

19 augustus 2022
Leestijd: 5 min.
Al 4000 jaar geleden werd er met bloemen afscheid genomen van overledenen en werden zij geëerd met bloemen
Dit item verder lezen
Neem contact opTerug naar overzicht