Rouwverwerking

Doorgaan na de dood

Als de steunbetuigingen langzaam wegebben en het leven weer doorgaat, begint het rouwen vaak pas. Het rouwproces kent geen volgorde en geen eindpunt. U neemt het verlies mee in uw leven en het is voortaan verweven in uw bestaan. Het lijkt voor nabestaanden soms een onmogelijke opgave om door te gaan na een verlies. Aurelia laat u niet alleen en begeleidt u ook na de uitvaart met passende rouwverwerking.

Gedichten voor het afscheid

Gedichten hebben een troostende kracht die kan helpen bij de rouwverwerking. Plaats een gedicht op de rouwkaart in nagedachtenis van de overledene of draag een passend gedicht voor tijdens de afscheidsplechtigheid. Als u zelf niet in de pen wilt klimmen, zijn er diverse voorbeelden waar u gebruik van kunt maken. Bekende rouwdichters zijn bijvoorbeeld Marinus van den Berg, Kris Gelaude, Martin Gijzemijer en Floortje Agema. Uiteraard begeleid ik u bij het vinden van een passend gedicht.

Marinus van den Berg

“Elk verdriet is uniek, elk mens heeft zijn eigen verhaal.”

Manu Keirse

“Mensen in verdriet hebben het allermeest behoefte aan iemand die naar hen luistert.”

Daan Westerink

“Rouwen is heen en weer geslingerd worden tussen verdriet en het leven weer oppakken.”

Rouwcoaches

In de rouwperiode leert u uw leven opnieuw vorm te geven. Het is een periode die gepaard gaat met onzekerheid, dat is heel normaal. Het kan daarom helpen om te praten met een rouwcoach. Als u vastloopt en niet weet hoe het verder moet, breng ik u graag met een lokale hulpverlener in contact. Daarnaast kunnen de boeken van rouwdeskundigen Marinus van den Berg, Manu Keirse en Daan Westerink u helpen bij omgaan met het verlies.

Neem contact op

Het rouwverwerkingsproces ziet er voor iedereen anders uit. Als het rouwen een belemmering wordt in uw dagelijks leven, brengt Aurelia u graag in contact met de juiste personen.

Neem contact op