06 38 00 39 79

Bel Dian 24 uur per dag bij overlijden

Rouwvervoer

19 augustus 22
Leestijd: 5 min.
Er is niets zo persoonlijk als een afscheid. De manieren waarop een uitvaart geregeld kan worden, zijn eindeloos. Alles zorgvuldig afstemmen op uw wensen maakt een afscheid passend. En een afscheid dat eigen voelt, geeft troost. Hier vindt u inspiratie.
Rouwauto rouwbus rouwtruck rouwmotor rouwstoet overledene vervoeren met traditioneel, modern en alternatieve rouwvervoer

De overledene moet soms op verschillende momenten worden vervoerd, worden overgebracht, bijvoorbeeld van het ziekenhuis naar het adres van opbaring. Voor de overbrengingen schakelen wij een professioneel team in dat beschikt over een rouwauto waarin de overledene met respect en met zorgvuldigheid wordt vervoerd. Zij zijn vakkundig en kunnen de overledene indien nodig de trappen op en af tillen. Dit gebeurt vaak een brancard.

Het vervoer op de dag van de uitvaart noemen we staatievervoer en vaak wordt de klassieke rouwauto hiervoor gebruikt. Meestal in de kleuren grijs of zwart, maar ook wit, rood, blauw en zelfs roze behoren tot de mogelijkheden.

Er zijn meer mogelijkheden als vervoer op de dag van de uitvaart, zoals de uitvaartbus, de uitvaartboot, de uitvaarttruck, de rouwkoets of de uitvaartbakfiets. Ook uw eigen vervoer kan worden gebruikt. Zo kan het vervoermiddel waarin de overledene altijd zelf heeft gereden een mooi eerbetoon zijn.

Handig om te weten

Wist u dat u niet verplicht bent om uw dierbare met een rouwauto te vervoeren. Dit mag namelijk ook met eigen vervoer, bijvoorbeeld de bus of truck van het werk waar de overledene misschien wel 25 jaar voor gewerkt heeft. Maakt de uitvaart heel persoonlijk en scheelt ook nog eens in de kosten.

Wij werken samen met de volgende bedrijven

Van Der Lans & Busscher Staatievervoer
Voor zowel traditioneel, modern en alternatieve rouwvervoer

Beuk Touringcars
Uitvaartbus

Andere blogberichten

Register Uitvaartverzorger

21 februari 2024
Leestijd: min.
Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Dian Labrujère is opgenomen in het Register Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en mag zich nu Register Uitvaartverzorger noemen.
Dit item verder lezen
dementie vriendelijke uitvaart. Met zorg en aandacht voor achterblijvers met dementie.

Dementie vriendelijke uitvaart

19 augustus 2022
Leestijd: 4 min.
De kans op dementie neemt sterk toe. Dat betekent dat wij steeds vaker te maken krijgen met een nabestaande met dementie. Als iemand komt te overlijden en de partner die achterblijft heeft dementie, zijn er vele vragen en onzekerheden voor de nabestaanden.
Dit item verder lezen
grafkist uitvaartkist afscheidsbloemen bloemenkransen rouwbloemen rouwstuk als eerbetoon bij begrafenis en crematie Katwijk Lisse Leiden Leiderdorp Valkenburg Noordwijk Voorschoten Wassenaar De Zilk Oegstgeest Noordwijk Sassenheim Warmond Zoeterwoude

Afscheidsbloemen

19 augustus 2022
Leestijd: 5 min.
Al 4000 jaar geleden werd er met bloemen afscheid genomen van overledenen en werden zij geëerd met bloemen
Dit item verder lezen
Neem contact opTerug naar overzicht