Muziek bij afscheid

Muziek bij afscheid

Muziek zorgt bij een afscheid voor een dierbare herinnering. Op een begrafenis of crematie breng je met muziek een prachtige eerbetoon aan de overledene. Het raakt en verbindt en maakt het afscheid eigen en persoonlijk.
Soms is muziek onlosmakelijk aan iemand verbonden en kan veel herinneringen oproepen. Muziek biedt steun en troost, waar woorden tekort komen.
De uitvaartmuziek welke bij het afscheid gedraaid wordt, zijn veelal de favoriete muziekstukken en liedjes van de overledene. De uitvaartmuziek moet passen bij de persoon zoals hij of zij in het leven stond.

Op welke manier kan je komen tot de muziekkeuzen?

 • Lievelingsmuziek van de overledene
 • Muziek welke hoort bij belangrijke gebeurtenissen in het leven van de overledene
 • Muziek die gaat over doorleven
 • Muziek die gaat over afscheid nemen
 • Muziek die gaat over troost of rouw

Ook live muziek en zang behoren tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan live piano- of gitaarmuziek, een live zanger(es). Er kan gekozen worden voor klassiek of modern. Misschien is er een familielid die live een instrument zou willen spelen tijdens het afscheid.
Live muziek en zang geeft het afscheid een intiem karakter en het maakt het afscheid van een dierbare nog persoonlijker. En misschien juist in coronatijd is live muziek en zang van dubbele waarde tijdens het afscheid.
In de dagen voorafgaand aan de plechtigheid gaan we met elkaar de muziekkeuzen maken en wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste muziek.

Maak het uw nabestaande(n) makkelijker

en mogelijk ook goedkoper door een voorbespreking. Bedenk, bespreek en leg van te voren vast hoe uw uitvaart eruit mag zien. Na dit gesprek maken wij een transparante kostenbegroting voor u op, zodat u vooraf duidelijkheid heeft.  U kunt geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken.

  Wist u dat u:

  niet verplicht bent om uw dierbare met een rouwauto te vervoeren. Dit mag namelijk ook met eigen vervoer, bijvoorbeeld de bus of truck van het werk waar de overledene misschien wel 25 jaar voor gewerkt heeft. Maakt de uitvaart heel persoonlijk en scheelt ook nog eens in de kosten. Lees hier verder op de pagina rouwvervoer.

  Wist u dat:

  wij ook uitvaarten verzorgen buiten de regio. Wij brengen hier geen extra kosten voor in rekening. Zo hebben wij al families begeleid in Capelle aan den IJsel, Amstelveen en Diemen. Omdat wij er zijn voor iedereen.