06 38 00 39 79

Bel Dian 24 uur per dag bij overlijden

Dementie vriendelijke uitvaart

19 augustus 22
Leestijd: 4 min.
De kans op dementie neemt sterk toe. Dat betekent dat wij steeds vaker te maken krijgen met een nabestaande met dementie. Als iemand komt te overlijden en de partner die achterblijft heeft dementie, zijn er vele vragen en onzekerheden voor de nabestaanden.
dementie vriendelijke uitvaart. Met zorg en aandacht voor achterblijvers met dementie.
Dementie bij nabestaande

De kans op dementie neemt sterk toe. Dat betekent dat wij steeds vaker te maken krijgen met een nabestaande met dementie. Als iemand komt te overlijden en de partner die achterblijft heeft dementie, zijn er vele vragen en onzekerheden voor de nabestaanden.

Opa is overleden en wat nu met oma die dementie heeft?
Vertellen we oma dat opa dood is?
Nemen we oma mee naar de uitvaart?
Of geeft het teveel onrust?
Kunnen wij dan nog wel afscheid nemen van opa of zijn we alleen maar met oma bezig?

Met zorg en aandacht voor achterblijvers met dementie.

Wij vinden dat het voor de mens met dementie van wezenlijk belang is dat ook zij de gelegenheid krijgen om afscheid te nemen van hun dierbare. “Want na een leven lang samen te zijn geweest, is het belangrijk en waardevol dat er ook afscheid kan worden genomen”.

Met juiste kennis en vaardigheden, met aandacht en zorg kunnen wij een afscheid realiseren geheel aangepast op wat wel mogelijk voor deze doelgroep. Soms is er meer mogelijk dan we denken.

Door te luisteren naar de wensen en de zorgen van de familie vinden we met elkaar de oplossingen om ook de mens met dementie te betrekken bij het vormgeven van de uitvaart en het afscheid nemen van hun dierbare. Oprechte aandacht voor de mens met dementie staat centraal in deze methode.

Met betrokkenheid, structuur te bieden in de uitvaart en het afscheid aan te passen op de mogelijkheden spelen wij in op de behoefte van de mens met dementie en de familie.

Wij zijn officieel als dementievriendelijke uitvaartverzorger gecertificeerd. DeMensTraining heeft deze methode Dementievriendelijke uitvaartzorg ontwikkeld.

“Er is één ding dat dementie niet kan wegnemen, en dat is de liefde.
Liefde is geen herinnering, maar een gevoel dat zich nestelt in je hart.

Als de herinneringen weg zijn, dan blijft wel altijd het gevoel.”

Dementievriendelijke uitvaart

Heeft u vragen over dementievriendelijke uitvaartzorg of wilt u graag een gesprek met over een uitvaart? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Andere blogberichten

Register Uitvaartverzorger

21 februari 2024
Leestijd: min.
Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Dian Labrujère is opgenomen in het Register Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en mag zich nu Register Uitvaartverzorger noemen.
Dit item verder lezen
grafkist uitvaartkist afscheidsbloemen bloemenkransen rouwbloemen rouwstuk als eerbetoon bij begrafenis en crematie Katwijk Lisse Leiden Leiderdorp Valkenburg Noordwijk Voorschoten Wassenaar De Zilk Oegstgeest Noordwijk Sassenheim Warmond Zoeterwoude

Afscheidsbloemen

19 augustus 2022
Leestijd: 5 min.
Al 4000 jaar geleden werd er met bloemen afscheid genomen van overledenen en werden zij geëerd met bloemen
Dit item verder lezen
Muziek bij afscheid uitvaartmuziek uitvaartwensen uitvaart afscheid

Muziek bij afscheid

19 augustus 2022
Leestijd: 3 min.
Muziek zorgt bij een afscheid voor een dierbare herinnering. Op een begrafenis of crematie breng je met muziek een prachtige eerbetoon aan de overledene. Het raakt en verbindt en maakt het afscheid eigen en persoonlijk.
Dit item verder lezen
Neem contact opTerug naar overzicht