06 38 00 39 79

Bel Dian 24 uur per dag bij overlijden

Begraven

Begraven of cremeren. Soms zijn deze wensen vooraf bekend, maar het kan ook zijn dat deze keuze nog gemaakt moet worden. Wij begeleiden u om een passende keuze te maken. Hier vindt u meer informatie over het regelen van een begrafenis.

Begrafenis

U bent vrij in de keuze van een begraafplaats. Soms wordt er vanuit religieuze overwegingen gekozen, soms vanuit een gevoel of plaats van herkomst. Over het algemeen kunt u op de website van de begraafplaats nalezen welke voorwaarden en tarieven er gelden. Er zijn meerdere soorten graven met elk hun eigen kenmerken. Er zijn algemene- en particuliere/familiegraven. Ook zijn er natuurbegraafplaatsen.

Soorten graven

Algemeen graf

In een algemeen graf worden meerdere personen begraven. Er is een kleine ruimte voor het gedenkteken en er geldt een minimale grafrust van 10 jaar waarna het graf kan worden geschud. Verlenging is niet mogelijk. Regels met betrekking tot het begraven zijn opgenomen in de bepalingen van de begraafplaats.

Particulier graf /familiegraf

In een particulier of familiegraf kunnen vaak twee of drie personen begraven worden. De rechthebbende beslist wie er in het graf begraven wordt en of er een urn bijgezet mag worden.

Een eigen graf huren

U bent rechthebbende van het graf dat u voor een bepaalde of een onbepaalde tijd huurt. Dit houdt in dat u verantwoordelijk bent voor de kosten, het onderhoud en de eventuele verlenging van het grafrecht. Het grafrecht kunt u telkens met 5, 10, 20 jaar of meer verlengen. Zo kan het graf lang binnen de familie blijven bestaan. Bij een particulier graf beschikt u over de gehele gedenkplaats, maar soms hanteert de begraafplaats daar voorwaarden bij.

Natuurbegraafplaatsen

Begraven worden op een natuurbegraafplaats betekent begraven worden in de natuur. De overledene kan in een grafkist of lijkwade worden begraven, maar een urn met as kan ook worden begraven. De materialen gaan op in de natuur. Op natuurbegraafplaatsen worden zowel tijdelijke als eeuwige grafrechten verkocht.

Kosten begrafenis

De kosten van een begrafenis kunnen erg uiteenlopen afhankelijk van waar u voor kiest. Over het algemeen is begraven duurder dan cremeren doordat er bijvoorbeeld grafrechten betaald moeten worden. Wij berekenen voor u de kosten en zorgen voor een heldere kostenbegroting.
Ik wil meer weten over uitvaartkosten
uitvaart uitvaartzorg Katwijk duinen rouwwagen Aurelia Uitvaartbegeleiding Dian Labrujère
Begrafnisondernemer Katwijk tekent een condoleanceregister bij overlijden
Het tekenen van een condoleanceregister

Wij zijn trots op onze recensies

Bekijk alle recensies
10

Familie S.

Aurelia is zij zeer betrokken geweest bij het overlijden van mijn lieve vrouw, moeder en zus op 9 december 2018.Nog voordat zij van ons is heengegaan was Dian al betrokken en heeft samen met onze geliefde haar dag al vorm kunnen geven. De hoeveelheid liefde en warmte die Dian doorgeeft in haar werk aan alle betrokkenen, met altijd de overledene in gedachten, is ongeëvenaard. Aurelia neemt alle zorgen uit handen en zorgt ervoor dat de overledene een zeer waardig afscheid krijgt precies zoals dat past bij hoe de persoon was. Alle nabestaanden krijgen daarbij de ruimte om iets in te brengen of juist in alle rust te rouwen en afscheid te nemen. Dian werkt professioneel en betrokken en zorgt ervoor dat we alles samen doen. Zij zorgt voor de juiste richting en heeft oog voor detail. Ze steunt de nabestaanden en zorgt voor het afscheid zoals past bij de overledene. Iets mooiers konden wij op dat moment niet wensen. Bedankt namens de hele familie.

10

Familie v.D

Persoonlijk en superlieve begeleiding! Vanaf het eerste contact voelde het voor ons heel fijn dat Dian kon helpen bij het regelen van de uitvaart. Zelf heb je geen idee waar te beginnen. Dian wist overal een oplossing voor en neemt je veel werk uit handen. We hebben dankzij Dian mooi en waardig afscheid kunnen nemen van onze moeder, schoonmoeder en oma. Bedankt lieve Dian.

10

Familie O.

Dian heeft een warme persoonlijkheid. Ze heeft oog voor detail en denkt mee.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9,9

9,8 Trustoo 10 Google 9,9 Klantenvertellen