Na de uitvaart

Na de uitvaart

Na de dagen van afscheid met veel emoties komen de dagen waarin het besef steeds meer doordringt. Van volle dagen waarin u bent bijgestaan door lieve mensen om u heen, volgen de dagen van meer stilte en wordt het gemis groter. Het leven lijkt weer door te moeten gaan, maar voor u voelt dat anders. Voor u lijkt de wereld stil te staan.

Een goed afscheid helpt u verder. Dit helpt u bij het verder gaan in uw rouwproces, bij het verweven van uw verlies. Iedereen heeft zijn eigen unieke manier en uitingen in de omgang met rouw. Er staat geen tijd voor hoelang het zal duren, er bestaat geen recept of uitkomst waar we ons aan vast kunnen houden. Rouwen is hard werken en wordt ook wel rouwarbeid genoemd. Mensen in rouw hebben vaak behoefte aan mensen die er echt voor ze zijn, die naar hen willen luisteren.

Op Internet zijn er verschillende sites waar u kunt lezen over rouwverwerking. Manu Keirse en Daan Westerink zijn rouwdeskundigen waar wij ons in kunnen vinden, waardoor wij zijn visie graag overbrengen.  Manu Keirse: “Mensen in verdriet hebben het allermeest behoefte aan iemand die naar hen luistert.”

In het boekje ‘Zorgerna’, die u van ons heeft ontvangen kunt u rustig nalezen wat er nog allemaal geregeld moet worden en hoe u dat kunt doen.

Nazorggesprek

Na ongeveer 2 à 3 weken maken wij graag een afspraak om bij u langs te komen. Wij willen graag naar u luisteren, naar hoe het met u gaat. In dit nazorggesprek bespreken we met u hoe u de uitvaart heeft ervaren en of alles naar uw wensen is verlopen. Indien u wenst kunnen wij voor u de dankkaartjes verzorgen en wij informeren u graag over de mogelijkheden voor een monument, urn of een andere asbestemming.