Na de uitvaart

Na de uitvaart

Na de dagen van afscheid met veel emoties komen de dagen waarin het besef steeds meer doordringt. Van volle dagen waarin u bent bijgestaan door lieve mensen om u heen, volgen de dagen van meer stilte en wordt het gemis groter. Het leven lijkt weer door te moeten gaan, maar voor u voelt dat anders. Voor u lijkt de wereld stil te staan. Een goed afscheid helpt u verder. Dit helpt u bij het verder gaan in uw rouwproces, bij het verweven van uw verlies. Iedereen heeft zijn eigen unieke manier en uitingen in de omgang met rouw. Er staat geen tijd voor hoelang het zal duren, er bestaat geen recept of uitkomst waar we ons aan vast kunnen houden. Rouwen is hard werken en wordt ook wel rouwarbeid genoemd. Mensen in rouw hebben vaak behoefte aan mensen die er echt voor ze zijn, die naar hen willen luisteren. Op Internet zijn er verschillende sites waar u kunt lezen over rouwverwerking. Manu Keirse en Daan Westerink zijn rouwdeskundigen waar wij ons in kunnen vinden, waardoor wij zijn visie graag overbrengen. Manu Keirse: “Mensen in verdriet hebben het allermeest behoefte aan iemand die naar hen luistert.”

Nog zoveel te regelen en waar moet u dan allemaal aandenken

Naast uw emoties en het gemis, moet u ook nog veel regelen. Denk aan het opzeggen van abonnementen, donaties, contracten en online accounts. Het overzetten van verzekeringen. Het kost vaak veel tijd en het is een lastige bezigheid. Met onze handige online opzegservice voor nabestaanden kunt u die administratieve last uit handen geven. Wij hebben voor u de online opzegservice voor nabestaanden waarmee u het regelen van administratieve en financiële zaken snel en efficiënt kunt laten regelen. In het boekje ‘Zorg Erna’, die ook u van ons heeft ontvangen kunt u rustig nalezen wat er nog allemaal geregeld moet worden.

NabestaandenLoket opzegservice

Maak het uw nabestaande(n) makkelijker

en mogelijk ook goedkoper door een voorbespreking. Bedenk, bespreek en leg van te voren vast hoe uw uitvaart eruit mag zien. Na dit gesprek maken wij een transparante kostenbegroting voor u op, zodat u vooraf duidelijkheid heeft.  U kunt geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken.

    Wist u dat u:

    niet verplicht bent om uw dierbare met een rouwauto te vervoeren. Dit mag namelijk ook met eigen vervoer, bijvoorbeeld de bus of truck van het werk waar de overledene misschien wel 25 jaar voor gewerkt heeft. Maakt de uitvaart heel persoonlijk en scheelt ook nog eens in de kosten. Lees hier verder op de pagina rouwvervoer.

    Wist u dat:

    wij ook uitvaarten verzorgen buiten de regio. Wij brengen hier geen extra kosten voor in rekening. Zo hebben wij al families begeleid in Capelle aan den IJsel, Amstelveen en Diemen. Omdat wij er zijn voor iedereen.