Dementievriendelijke uitvaartzorg

Dementie bij nabestaande

De kans op dementie neemt sterk toe. Dat betekent dat wij steeds vaker te maken krijgen met een nabestaande met dementie. Als iemand komt te overlijden en de partner die achterblijft heeft dementie, zijn er vele vragen en onzekerheden voor de nabestaanden.

Opa is overleden en wat nu met oma die dementie heeft?

Vertellen we oma dat opa dood is?
Nemen we oma mee naar de uitvaart?
Of geeft het teveel onrust?
Kunnen wij dan nog wel afscheid nemen van opa of zijn we alleen maar met oma bezig?

Dementievriendelijke uitvaart

met zorg en aandacht voor achterblijvers met dementie.

Wij vinden dat het voor de mens met dementie van wezenlijk belang is dat ook zij de gelegenheid krijgen om afscheid te nemen van hun dierbare. “Want na een leven lang samen te zijn geweest, is het belangrijk en waardevol dat er ook afscheid kan worden genomen”.

Met juiste kennis en vaardigheden, met aandacht en zorg kunnen wij een afscheid realiseren geheel aangepast op wat wel mogelijk voor deze doelgroep. Soms is er meer mogelijk dan we denken.

Door te luisteren naar de wensen en de zorgen van de familie vinden we met elkaar de oplossingen om ook de mens met dementie te betrekken bij het vormgeven van de uitvaart en het afscheid nemen van hun dierbare. Oprechte aandacht voor de mens met dementie staat centraal in deze methode.

Met betrokkenheid, structuur te bieden in de uitvaart en het afscheid aan te passen op de mogelijkheden spelen wij in op de behoefte van de mens met dementie en de familie.

Wij zijn officieel als dementievriendelijke uitvaartverzorger gecertificeerd. DeMensTraining heeft deze methode Dementievriendelijke uitvaartzorg ontwikkeld.

Er is één ding dat dementie niet kan wegnemen, en dat is de liefde.
Liefde is geen herinnering, maar een gevoel dat zich nestelt in je hart.

Als de herinneringen weg zijn, dan blijft wel altijd het gevoel.

Dementievriendelijke uitvaart

Heeft u vragen over dementievriendelijke uitvaartzorg of wilt u graag een gesprek met over een uitvaart? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op

Maak het uw nabestaande(n) makkelijker

en mogelijk ook goedkoper door een voorbespreking. Bedenk, bespreek en leg van te voren vast hoe uw uitvaart eruit mag zien. Na dit gesprek maken wij een transparante kostenbegroting voor u op, zodat u vooraf duidelijkheid heeft.  U kunt geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken.

    Wist u dat u:

    niet verplicht bent om uw dierbare met een rouwauto te vervoeren. Dit mag namelijk ook met eigen vervoer, bijvoorbeeld de bus of truck van het werk waar de overledene misschien wel 25 jaar voor gewerkt heeft. Maakt de uitvaart heel persoonlijk en scheelt ook nog eens in de kosten. Lees hier verder op de pagina rouwvervoer.

    Wist u dat:

    wij ook uitvaarten verzorgen buiten de regio. Wij brengen hier geen extra kosten voor in rekening. Zo hebben wij al families begeleid in Capelle aan den IJsel, Amstelveen en Diemen. Omdat wij er zijn voor iedereen.