Bloemen

Uitvaartkisten

Er zijn vele uitvaartkisten waaruit u kunt kiezen. Er zijn steeds meer mogelijkheden, maar het is belangrijk u een kist uitzoekt die bij de overledene past. Als u zich op internet zou gaan oriënteren dan zal u een grote verscheidenheid aan kisten tegenkomen in uiteenlopende prijsklassen.

Uniga

Wij werken samen met het bedrijf Uniga dat een grote collectie aan uitvaartkisten heeft. Van massief hout tot klassiek en modern. Unigra

Zavadi & Beerenberg

Ook kunt u de kist personaliseren door hem te beschilderen of van teksten te voorzien. Vooral voor kinderen is het een waardevolle bezigheid om bijvoorbeeld handafdrukken op de kist te zetten.

U kunt ook een gepersonaliseerde kist bestellen gemaakt door mensen die hierin specialist zijn.
Zavadi
Beerenberg

Greencoffins

De duurzame uitvaartkisten en manden zijn de nieuwe trend. Kisten, manden en urnen gemaakt van milieuvriendelijke materialen.  Een milieubewuste keuze voor wie graag voor duurzaam kiest.
Greencoffins

Bent u verplicht om te kiezen voor een uitvaartkist?

Nee, dat bent u niet. Maar een overledene geheel zichtbaar, zonder enig omhulsel, begraven of cremeren mag niet. U kunt wel kiezen voor een ander omhulsel maar er zijn wel regels.  Kiest u voor een ander omhulsel dan een kist dan is het belangrijk vooraf bij het crematorium of de begraafplaats te informeren of dit mogelijk is, want er zijn begraafplaatsen en crematoria die het weigeren, bijvoorbeeld vanwege hygiënische redenen, of omdat ze het te confronterend vinden voor de eigen medewerkers.

 • Het omhulsel moet op het doel van begraving en cremeren zijn afgestemd
 • Een kist of ander omhulsel mag niet zijn vervaardigd met toepassing van kunststoffen of metalen
 • Bij cremeren moet de onderzijde moet geheel vlak zijn en van hard materiaal zoals bij een opbaarplank

Wade

een oud gebruik dat weer terug komt

Een lijkwade is een rechthoekig stuk stof om een overledene in te wikkelen.
Het is in Nederland mogelijk om begraven of gecremeerd te worden zonder kist. De overledene wordt dan op een opbaarplank gelegd en in een doek gewikkeld, lijkwade genoemd. Voor een wade mogen alleen natuurlijke materialen gebruiken worden. Ook hier zijn veel mogelijkheden en u kunt zich oriënteren op de volgende sites:

Marleen Rijvers
Wikkelgoed – Lijkwaden
Uitvaart Wade

Maak het uw nabestaande(n) makkelijker

en mogelijk ook goedkoper door een voorbespreking. Bedenk, bespreek en leg van te voren vast hoe uw uitvaart eruit mag zien. Na dit gesprek maken wij een transparante kostenbegroting voor u op, zodat u vooraf duidelijkheid heeft.  U kunt geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken.

  Wist u dat u:

  niet verplicht bent om uw dierbare met een rouwauto te vervoeren. Dit mag namelijk ook met eigen vervoer, bijvoorbeeld de bus of truck van het werk waar de overledene misschien wel 25 jaar voor gewerkt heeft. Maakt de uitvaart heel persoonlijk en scheelt ook nog eens in de kosten. Lees hier verder op de pagina rouwvervoer.

  Wist u dat:

  wij ook uitvaarten verzorgen buiten de regio. Wij brengen hier geen extra kosten voor in rekening. Zo hebben wij al families begeleid in Capelle aan den IJsel, Amstelveen en Diemen. Omdat wij er zijn voor iedereen.