Afscheidsfotografie

Wel of geen afscheidsfotograaf

En dan is er toch een vorm van spijt…..

In december heb ik de uitvaart van een jonge vrouw begeleid. De uitvaart was een soort van sprookjesachtig. Alles in het wit en zacht roze. Witte uitvaartkist, witte rouwauto, witte kerk en prachtige witte en roze bloemen om haar heen.  In de dagen voorgaande aan de uitvaart is rouwfotografie ter spraken gekomen. Meerdere keren zelfs. Maar we hebben een mooie foto van haar. Deze stond op haar kist in een prachtige witte lijst. We kiezen ervoor om geen fotograaf in te huren.

Maar dan….een aantal dagen na de uitvaart ga ik op bezoek bij de familie. En dan is er toch een vorm van spijt….. Oh Dian, wat hadden we toch graag foto’s gehad van deze dag. Om even met ons gevoel en gedachten terug te kunnen gaan naar die dag, die als een roes aan ons voorbij is gegaan. Hadden we nou maar die tastbare herinnering aan die bijzondere emotionele dag.

Gelukkig kiezen mensen steeds vaker ervoor om de uitvaart vast te leggen met foto’s, al heerst daar een beetje een taboe op. We vinden het een beetje raar. Wat zullen andere er wel niet van denken als er een fotograaf op de uitvaart aanwezig is, zijn vaak de gedachten.

Het overlijden van uw dierbare is een emotionele gebeurtenis. De week voorafgaand aan het afscheid gaat voor de nabestaanden als een roes aan hen voorbij. Om maar niet te denken aan de dag van het afscheid zelf. Het komt altijd te vroeg.  Er zijn vele mooie en ontroerende momenten die soms aan u voorbij gaan. Deze momenten kunnen worden vastgelegd met foto’s.

De aanwezigheid van een afscheidsfotograaf is zeker niet raar en het kan voor u juist een waardevolle aanvulling zijn op uw rouwverwerking. Mooie sfeerfoto’s vertellen meer dan duizend woorden kunnen uitdrukken. Foto’s scheppen ruimte om over uw dierbare te blijven praten. Ze geven steun in uw verdriet en houden de herinneringen levendig, voor u als nabestaanden, maar ook voor kinderen of kleinkinderen die nog niet alles begrijpen en later met vragen kunnen komen. U kunt deze herinneringen ook delen met familieleden die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn. Afscheidsfotografie is een tastbare herinnering.

Afscheidsfotografie is een onderdeel van de uitvaart aan het worden en wordt geheel afgestemd op uw wensen. Voor vrijblijvende informatie over de mogelijkheden en kosten, neem dan contact met ons op. 06-38003979

Wij werken graag samen met Spikes Fotografie. Spikes Fotografie

Neem vrijblijvend contact

Neem vrijblijvend contact op. Aurelia staat 24/7 voor u klaar.

Neem contact op